Kanadská společnost vyrábí své produkty ze zbytků, které se běžně vyhazují
Po celém světě dnes najdete mnoho netradičních podnikatelských nápadů, které skvěle fungují. Takovým příkladem je i Loop Mission z Kanady. Dva mladí lidé se rozhodli, že zatočí s plýtváním potravin tím, že je zpracují do produktů. Ze surovin, které by se normálně vyhodily, vyrábí limonády, džusy, piva, mýdla i sušenky. Jejich ceny jsou nízké, ale přesto mají vysoké zisky.
Plýtvání potraviny je celosvětový problém
Po celém světě se každý den vyhodí neuvěřitelné množství surovin, které lze ještě zpracovat. Jde přitom o jeden z hlavních důvodů změny klimatu. Společnost Loop Mission si dala za cíl tento problém minimalizovat, a to alespoň v Kanadě. Nyní se připravují na přesun na americký trh. Zakladateli projektu je Julie Poitras-Saulnier a David Côté, kteří se rozhodli postavit své podnikání na zpracování zbytků. Budete se divit, ale velmi dobře jim to vydělává.
Lidé, kteří chtějí změnit svět
Podle zakladatele Davida Côté, se musíte začlenit do korporátního světa, když chcete změnit velké společnosti, které řídí celý svět. Proto se rozhodli založit svůj podnik. Podle OSN se 14 % sklizených potravin nikdy nesní. Velká část končí v odpadcích a vytváří obrovské množství metanu, který přímo ovlivňuje klimatické změny. Podle OSN pochází 8-10 % ročních skleníkových plynů jen z potravin na skládkách.
Jedinečný projekt
Většina potravin, které se vyhazují, nejsou shnilé. Loop Mission tyto suroviny vezme a z ovoce dělají limonády, džusy nebo sušenky. Mláto z vaření piva lze přeměnit na mouku. A neustále přichází s dalšími produkty. Jejich výrobky stojí polovinu běžné ceny a marketing se zaměřil na ekologii a zero waste přístup. Nyní je dodavatelé prosí, aby si vzali jejich jídlo. Bohužel musí stále 200 metrických tun jídla týdně odmítnout, a proto se snaží expandovat a vymyslet další produkty. Na trhu jsou populární a jejich zisky neustále rostou.